Nadchodzą zmiany w McDonalds? Firma testuje rozwiązanie, które zachwyci każdego klienta

Czy już niedługo klienci w Polsce będą jedli hamburgery przygotowywane ze świeżego mięsa? Na razie do kanapek trafiają mrożonki.
Czy już niedługo klienci w Polsce będą jedli hamburgery przygotowywane ze świeżego mięsa? Na razie do kanapek trafiają mrożonki. Fot.Michał Walczak / Agencja Gazeta
Na razie program testowy wprowadzono w 14 restauracjach w Dallas. Serwowane są tam hamburgery i cheesburgery z kotletami, które nigdy nawet przez chwilę nie leżały w zamrażarce. Może się okazać, że to początek rewolucji w McDonalds.

Władze sieci restauracji McDonalds od lat walczą o polepszenie wizerunku swojej firmy. Nie chcą, żeby „złote łuki” były kojarzone wyłącznie ze śmieciowym jedzeniem. Serwują sałatki, jabłka i inne owoce, a teraz w Dallas wdrożono pilotażowy program „świeża wołowina”. W 14 restauracjach serwowane są kanapki z wołowiną przygotowywaną na bieżąco w restauracji.



Jak na razie największym problemem jest takie przechowywanie mięsa, żeby nie dochodziło do jego zniszczenia lub zanieczyszczenia. Testowane są różne rozwiązania, które obejmują zarówno same restauracje jak i poddostawców.

Jeśli nowy produkt zyska sympatię klientów restauracji w Dallas to świeże kotlety zaczną być przygotowywane także w innych regionach, najpierw w Stanach, a później sukcesywnie we wszystkich restauracjach McDonalds na całym świecie.

źródło: Independent

Napisz do autora: pawel.kalisz@natemat.pl

POLUB NAS NA FACEBOOKU
Trwa ładowanie komentarzy...