Munsbit, pieczone migdały z solą

Czy się do tego przyznajecie, czy nie, my wiemy swoje — każdy lubi chodzić do Ikei. Nie tylko na zakupy, ale tak po prostu. Ikea ma klimat, poprawia humor, nastraja rodzinnie, a w grudniu wtłacza świąteczną atmosferę nawet skuteczniej niż kultowy film "Kevin sam domu". Wiecie, dlaczego w Ikei jest tak fajnie? Zupełnie nie jak w sklepie meblowym? Bo Ikea to prócz mebli, również styl życia, a w nim nie może zabraknąć pysznego jedzenia.
Szwedzi mają przysmaki, które przyciągają do stołu absolutnie wszystkich. Są proste, niepowtarzalne, pachnące. Genialne w swej prostocie. Znajdziecie je w dziale spożywczym Ikei.
Munsbit, pieczone migdały z solą
Prażone, solone migdały mają w sobie coś wykwintnego. Niby nic, niby zwykłe orzechy, a jednak inne niż wszystkie. Są twarde, kruche o nienachalnym smaku, dobrze smakują zarówno solo, jak i do piwa, a także jako dodatek do potraw. Jeśli raz spróbujecie pieczonego pstrąga z ich dodatkiem lub dosypiecie ich do zwykłej sałaty ze świeżych warzyw, już nigdy nie będziecie chcieli jeść tych potraw bez prażonych migdałów. Ta przekąska uzależnia! A co najfajniejsze, uzależnienie to nie stanowi zagrożenia dla zdrowia. Wszak orzechy to sprawdzone źródło błonnika i całej serii witamin. Za opakowanie zapłacicie 5,99 zł/60 g.

Trwa ładowanie komentarzy...