
Reklama.
Składniki:
1 bagietka wiejska, taka, jaką lubicie
300 g polędwicy wieprzowej
1 czerwona papryka (upieczona i obrana)
pęczek pietruszki
garść rukoli
1 cebula,
parmezan
oliwa
sól, pieprz
300 g polędwicy wieprzowej
1 czerwona papryka (upieczona i obrana)
pęczek pietruszki
garść rukoli
1 cebula,
parmezan
oliwa
sól, pieprz
marynata:
1 łyżka świeżego tymianku,
1 łyżka rozmarynu,
3-4 ząbki czosnku
chlust oliwy
sól, pieprz
1 łyżka świeżego tymianku,
1 łyżka rozmarynu,
3-4 ząbki czosnku
chlust oliwy
sól, pieprz
Najpierw zamarynujcie mięso. Natrzyjcie je solą, pieprzem, ziołami, czosnkiem, zalejcie oliwą i odstawcie na jakieś 3 godziny. Następnie usmażcie ze wszystkich stron, najlepiej na patelni grillowej i pokrójcie na plastry.
Upieczoną paprykę posiekajcie drobno i dorzućcie do niej również posiekaną natkę, wymieszajcie.
Cebulę pokrójcie w księżyce, wrzućcie na rozgrzaną oliwę i smażcie na małym ogniu, aż zbrązowieje, odstawcie do wystygnięcia.
Bułkę przekrójcie wzdłuż na pół, i podgrzejcie kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C.
Skropcie ją z obu stron oliwą, na jednej ułóżcie rukolę, a na niej pokrojony obieraczką w paski parmezan.
Na drugiej ułóżcie mięso, paprykę z natką oraz cebulę. Złóżcie obie połówki. Smacznego!
Upieczoną paprykę posiekajcie drobno i dorzućcie do niej również posiekaną natkę, wymieszajcie.
Cebulę pokrójcie w księżyce, wrzućcie na rozgrzaną oliwę i smażcie na małym ogniu, aż zbrązowieje, odstawcie do wystygnięcia.
Bułkę przekrójcie wzdłuż na pół, i podgrzejcie kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C.
Skropcie ją z obu stron oliwą, na jednej ułóżcie rukolę, a na niej pokrojony obieraczką w paski parmezan.
Na drugiej ułóżcie mięso, paprykę z natką oraz cebulę. Złóżcie obie połówki. Smacznego!