logo
Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH Fot. mat. prasowe
Reklama.

Szukasz idealnego przykładu na taki właśnie piekarnik, oferujący istne morze "kosmicznych" technologii? Proszę bardzo, oto on: Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH.

Jest nieziemsko inteligentny

No dobrze, przyznaję – w świetle mojej wiedzy ten piekarnik nie jest członkiem Mensy, nie jest również pracownikiem naukowym Europejskiego Ośrodka Badań Jądrowych CERN, nie ograł również w szachy błyskawiczne Magnusa Carlsena.

Pisząc, że jest inteligentny, mam na myśli całe mnóstwo technologii tak zaawansowanych, że... bez problemu wpędziłyby w kompleksy komputer, którego używałem kilkanaście lat temu.

Przykłady? Zmyślna elektronika, stanowiąca "mózg" tego sprzętu AGD, analizuje na bieżąco wielkie ilości danych, które zbierane są przez zestaw czujników umieszczonych w komorze piekarnika.

Na tej podstawie urządzenie firmy Haier zmienia automatycznie parametry pracy, np. sterując odpowiednio temperaturą i cyrkulacją powietrza (to tzw. Panel Szefa Kuchni). 

logo
Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH Fot. mat. prasowe

Efekty? Przygotowywanie potraw staje się znacznie szybsze i bardziej energooszczędne, a każdy z posiłków jest wypieczony w idealnym stopniu. Dodajmy: bardzo równomiernie.

Chcesz przyrządzić kilka posiłków w tym samym czasie, korzystając z możliwości, jakie oferuje komora? Funkcja Multi-Level zatroszczy się o idealne warunki pieczenia dla każdego z dań; niezależnie od tego, w której części piekarnika zostało umieszczone. 

"Na pokładzie" znalazła się również aplikacja hOn, współpracująca z termosondą i umożliwiająca zarządzanie piekarnikiem przy pomocy smartfona lub tabletu (choć, podkreślmy gwoli dziennikarskiej formalności: do dyspozycji mamy tutaj również przemyślany, świetnie spisujący się panel dotykowy).

Wisienką na owym "technologicznym torcie" jest wirtualny asystent Cook With Me, który potrafi podsunąć rozmaite inspiracje kuchenne, a następnie przeprowadzić cię krok po kroku przez proces przygotowywania jednego z – uwaga – trzystu pięćdziesięciu przepisów (w tym pięćdziesięciu w formie wideo).

logo
Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH Fot. mat. prasowe

Delikatność, opiekuńczość? Jak najbardziej!

Jak się okazuje, urządzenie zachwyca również pod względem tego, jak dba o człowieka, troszcząc się o jego zdrowie i bezpieczeństwo.

Warto zacząć od tego, iż dzięki temu piekarnikowi każdy z nas – dosłownie każdy, niezależnie od poziomu zaawansowania kulinarnego – przygotuje potrawy, które zachwycą absolutnie każdego miłośnika zdrowego odżywiania.

Zaawansowane technologie, dbające o to, aby każdy posiłek był pełen nie tylko smaku i aromatu, lecz także wartościowych składników odżywczych? Ten sprzęt AGD jest wręcz naszpikowany podobnymi rozwiązaniami.

logo
Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH Fot. mat. prasowe

Oto prawdziwy kosmos dla smakoszy wypieków

Mamy tutaj bowiem do czynienia ze sprzętem AGD, który rzuci na kolana wszystkich miłośników ciast i ciasteczek, a także rogalików, bajgli, bułek i chlebów tudzież wszelakich wypieków wymagających zaczynu. 

Jedną z nich jest SOFT+, czyli technologia, która (wykorzystując m.in. zmyślne żonglowanie różnymi prędkościami wentylatora) sprawia, iż każde ciasto jest chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku.

Dodajmy, iż powyższe rozwiązania świetnie sprawdzają się nie tylko w przypadku wypieków. Planujesz przyrządzić np. świetnego kurczaka? Dzięki temu sprzętowi AGD skórka będzie chrupiąca, a mięso soczyste. 

logo
Haier I-Message 4 HWO60SM5B9BH Fot. mat. prasowe

Warto dodać, iż troska o nasze zdrowie nie ogranicza się tutaj wyłącznie do jakości przyrządzonych potraw. Jego konstruktorzy zadbali bowiem i o to, aby proces gotowania był zarazem wygodny i bezpieczny – w tym celu zastosowali tutaj m.in. przemyślane półki oraz prowadnice teleskopowe, które pozwalają na stabilne i bezpieczne wysuwanie naczyń znajdujących się w piekarniku, co minimalizuje ryzyko poparzenia się.

Zdecydowanie warto wspomnieć także o automatycznym systemie czyszczenia komory: pozostałości po przyrządzanych potrawach, włącznie z nawet najbardziej opornymi osadami tłuszczu, zostają wypalone w temperaturze niemal 430° C. 

Pozwala to nie tylko zaoszczędzić czas (koniec z mozolnym myciem komory, tutaj wystarczy zebrać popiół miękką ściereczką) – dzięki owemu rozwiązaniu twoja kuchnia staje się znacznie bardziej higieniczna.