Krzysztof Skiba gotuje specjalnie dla NaTemat. "Kuchnia jego Mać" – to przepisy wielkanocne w alternatywnym stylu

"Kuchnia jego mać" – czyli świąteczne przepisy Krzysztofa Skiby.
"Kuchnia jego mać" – czyli świąteczne przepisy Krzysztofa Skiby. YouTube/Krzysztof Skiba
Żaden polski chłop, ani polska baba, nie zje kebaba od Araba.." – to fragment kolejnego nagrania Krzysztofa Skiby, który znowu żartuje sobie z władzy, tym razem publikując film "Kuchnia polska, czyli kuchnia jego mać". "Hasło na dziś: kto je sushi ten się udusi" – kpi satyryk, nawiązując do narodowych zapędów obecnych elit.

"Pizza to dzisiaj, placonaleśnik, a kotlet de volaille: nadziewanka" – zaczyna swoje świąteczne przepisy artysta, który wyraźnie się rozkręca w swoich satyrycznych atakach na PiS i jego pro-narodową politykę. Niedawno pokazywaliśmy jego alternatywne bajki, gdzie bezceremonialnie obszedł się z Jarosławem Kaczyńskim i jego najbliższymi współpracownikami.
"Antoni Macierewicz udowodnił, że istnieje międzynarodowy spisek piekarniczy: prawdziwy patriota nie powinien jeść np. chałki, bo to żydowski wynalazek. Razem z "Młodzieżą Wszechpolską i ONR ogłaszam "Dzień niechęci do sernika wiedeńskiego" – szydzi z narodowców twórca Pomarańczowej Alternatywy i Big Cyca.



Jak więc powinna wyglądać prawdziwa, narodowa kuchnia polska? Skiba dla czytelników NaTemat przygotował specjalny przepis: "Bigos po hultajsku, w skład którego wchodzą: mózg Beaty Kempy (nieużywany), "szczypta obsesji i hipokryzji" oraz przemówienia Jarosława Kaczyńskiego. Wszystko oczywiście mieszane "narodowym bejsbolem". Nagranie "Kuchni jego mać" kończy się przeróbką hymnu polskiego. Czy Skiba zostanie doceniony i zastąpi usuniętego niedawna z TVP Roberta Makłowicza?
POLUB NAS NA FACEBOOKU
Trwa ładowanie komentarzy...