
Każdy, kto spędza bite osiem godzin dziennie przy komputerze, prędzej czy później przekona się, że ruchy gałek ocznych i palców to za mało, aby spalić nadmiar kalorii. Praca stacjonarna zagrożeniem dla sylwetki – takie tabliczki powinny wisieć w biurowych kuchniach, zaraz obok instrukcji ppoż. Niestety, nie wiszą. Pan kanapka kusi natomiast bagietkami z trzema rodzajami sera, a życzliwe koleżanki – domowej roboty muffinami. Pół roku później, łkając w kąciku sklepowej przymierzalni, kiedy do zapięcia spodni w dotychczasowym rozmiarze brakuje kilka dobrych centymetrów, postanawiasz poprawę i wpadasz na pomysł: a może dieta pudełkowa?
Naszą misją jest promocja zdrowego odżywiania i rozpropagowanie całej branży cateringów dietetycznych i diet pudełkowych. Jeżeli jest na rynku firma, która nie spełnia elementarnych standardów, chcemy to wiedzieć i chcemy o tym informować naszych użytkowników. Tak zrodził się pomysł na „Recenzje ekspertów”, które uzupełnione o opinie zwykłych klientów mają pomagać w znalezieniu właściwych firm.
Skomponowanie zbilansowanego jadłospisu, złożonego z pięciu posiłków dziennie, które dodatkowo nie wymkną się z rygorystycznych ram diety, to sztuka niełatwa. Dobra firma cateringowa powinna więc cenić wiedzę specjalisty do spraw żywienia równie wysoko, co kreatywnego kucharza.
Choć pudełka tanieją z roku na rok, trzeba mieć na uwadze, że pięć dobrej jakości posiłków z dostawą do domu nie będzie kosztowało 30 zł dziennie (a jeśli tak jest, można mieć podejrzenia graniczące z pewnością, że zawartość pudełka będzie się nijak miała do reklamy dostawcy). Firmy, które do kwestii podchodzą profesjonalnie, dbają o jakość produktów – zaopatrują się w warzywa i owoce z ekologicznych upraw, nierzadko samodzielnie przygotowują pieczywo czy makarony.
Artykuł powstał we współpracy z Cateromarket.pl.