Ciasteczka francuskie
1. Schłodzone ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdym kwadracie zrób kleksa z dżemu, a następnie wszystkie cztery rogi złącz i lekko przyciśnij na środku ciasteczka. Na każdym ciasteczku umieść po jednym kawału ulubionego owocu.
Gofry czekoladowe
1. Do garnka przełóż czekoladę, wlej śmietankę i podgrzewaj na małym ogniu od czasu do czasu mieszając składniki. Gdy czekolada się rozpuści, odstaw garnek z ognia i ostudź.
Babeczki waniliowe
Do zrobienia ciasta na babeczki potrzebujemy:
Do zrobienia kremu potrzebujemy:
1. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Foremkę do pieczenia babeczek wyłóż foremkami na babeczki.
1. Dobrze schłodzoną śmietankę zmiksuj razem z cukrem z wanilią.
Tosty francuskie na słodko
1. Dokładnie wymieszaj jajka razem z mlekiem, szczyptą soli, ekstraktem waniliowym oraz cynamonem.
Naleśniki czekoladowe z twarogiem
Do zrobienia naleśników potrzebujemy:
1. W misce wymieszaj jajka, mąkę, mleko i sól. Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, a mleka, gdy będzie zbyt gęste.