Justyna Żyła podzieliła się z fanami przepisem na sernik.
Justyna Żyła podzieliła się z fanami przepisem na sernik. Fot. Instagram/@justynazyla
Reklama.
Zaczęło być o niej głośno, gdy zakończyła związek ze swoim mężem, Piotrem Żyłą. Ich burzliwe rozstanie w 2018 roku odbiło się szerokim echem w mediach. Potem popularność przyniósł jej występ w "Tańcu z Gwiazdami", gdzie zatańczyła w parze z tancerzem, Tomaszem Barańskim.
Justyna Żyła jest aktywna w mediach społecznościowych. Na Instagramie publikuje przepisy na przygotowane przez siebie potrawy.
Od klasycznych gołąbków w pomidorowym sosie, chałki po francusku, lekkich naleśniczków z owocami po steka z kalafiora czy burgera z plackiem z cukinii.
W ostatnim poście wyjawiła swój patent na wyjątkowo puszysty sernik. Do tego wypieku, według przepisu Żyły, potrzeba zaledwie kilku składników.
Składniki:
  • 1kg sera – może być z wiaderka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 całe jajka
  • 4 żółtka
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • łyżka cukru waniliowego
  • 1/5 szklanki oleju roślinnego
  • Przygotowanie sernika według Justyny Żyły:

    1. W dużej misce dokładnie utrzyj jajka, żółtka wraz ze szklanką cukru i cukrem waniliowym. Ubijaj kilka minut, aż masa stanie się kremowa, jasna i puszysta.
    2. Dodaj twaróg i zmiksuj na gładko.
    3. W drugiej misce wymieszaj dokładnie mleko z budyniami, tak, żeby nie było grudek w masie.
    4. Przelej masę budyniowo-mleczną do masy jajeczno-serowej i miksuj na wolnych obrotach.
    5. Na koniec wlej wąskim strumieniem olej roślinny, jednocześnie miksując masę.
    6. Ciasto przelej do okrągłej formy o średnicy 24-26 centymetrów. (Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia.)
    7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałki góra-dół) przez godzinę.
    8. Po upieczeniu wystudź i udekoruj owocami lub posyp cukrem pudrem i gotowe.
    Czytaj także:
    logo