Kurczak, ryż, brokuły, do tego smaczne smoothie. Iga Świątek podzieliła się z kibicami swoimi żywieniowymi przyzwyczajeniami podczas turnieju. Na oficjalnej stronie WTA Polka ukazała trochę kuchni ze swojej... kuchni. Było zgodnie ze sportowym trybem życia, czyli smacznie i zdrowo.
Dziennikarz sportowy. Lubię papier, również ten wirtualny. Najbliżej mi do siatkówki oraz piłki nożnej. W dziennikarstwie najbardziej lubię to, że codziennie możesz na nowo pytać. Zarówno innych, jak i samego siebie.
W ostatnich dniach Biało-Czerwoni zdominowali tenisowe media społecznościowe. W środę odbędzie się premiera rozmowy zarówno z Igą Świątek, jak i Hubertem Hurkaczem, odnośnie ich ostatnich turniejowych sukcesów.
Nasza najlepsza tenisowa para w kraju rozpoczyna walkę w turniejach w Stanach Zjednoczonych. Miejscem zmagań będzie legendarne Indian Wells. Rywalizacja, która miała zazwyczaj miejsce w kalendarzu w okolicach marca, ale ze względu na pandemię COVID-19, przełożono ją na październik.
A skoro jesteśmy przy USA, Świątek pokazała, co jada podczas sportowej rywalizacji. Nagranie miało miejsce podczas turnieju WTA w Cincinnati.
Jak widać, Świątek musi odpowiednio bilansować swoje żywienie, aby być idealnie przygotowaną do kolejnych, turniejowych wyzwań. Młode zawodniczki i zawodnicy mogą wzorować się na czwartej rakiecie światowego rankingu.
Turniej BNP Paribas Open startuje w środę 6 października. Bez eliminacji w Indian Wells zagrają Świątek oraz Magda Linette. Linette już pierwszego dnia zmierzy się ze Szwedką Rebeccą Peterson. W turnieju zagra też jeszcze jedna Polka, kwalifikantka Magdalena Fręch. Zmierzy się z Chinką Saisai Zheng.
W turnieju mężczyzn zagra za to Hurkacz, który w pierwszej rundzie ma wolny los. W drugiej zmierzy się z Alexeiem Popyrinem lub Miomirem Kecmanoviciem.
Posłuchaj "naTemat codziennie". Skrót dnia w mniej niż 5 minut