– Te wypasione pikantne skrzydełka zapiekane w pomidorowym sosie są lekko słodkie, kwaśne i pikantne (szczególnie ostrości nie powinniście pomijać). Są naprawdę fantastyczne, koniecznie zróbcie je dla swoich przyjaciół i rodziny – zachwala skrzydełka według swojego przepisu Paweł Dobrzański z kanału Posmakuj Polski na YouTube.
Jak podkreśla szef kuchni, skrzydełka w sosie są proste, smaczne i idealne na domówkę, rodzinne spotkanie czy sylwestra. Pamiętaj tylko, aby zacząć robić je już dzień wcześniej, gdyż skrzydełka muszą marynować się w sosie przez 24 godziny. Dopiero potem możesz je zapiec.
Jak je zrobić? Paweł Dobrzański pokazuje to w swoim youtube'owym filmie "Wypasione skrzydełka w sosie - na Sylwestra i nie tylko!".
Składniki:
Przygotowanie:
Sos pomidorowy:
Skrzydełka:
Cały przepis zobaczysz na kanale Posmakuj Polski na YouTube.
Posmakuj Polski to kulinarny kanał Tuby Smaku na YouTube, który promuje polskie smaki i przepisy. Prowadzący Paweł Dobrzański to doświadczony szef kuchni, która kocha podróże i kuchnie świata, ale niezmiennie jest też zauroczony rodzimymi potrawami i przysmakami. Kanał Posmakuj Polski obserwuje już ponad 38 tysięcy internautów.
Na Posmakuj Polski znajdziesz sprawdzone, wypróbowane przez pokolenia, oryginalne potrawy polskiej kuchni. – Na tym kanale będę przygotowywał polskie, smaczne, regionalne dania. Jeśli znudziły ci się inne kuchnie, nie chcesz oglądać kuchni orientalnej, zachodnich, chcesz tylko polską, to zapraszam cię do tego kanału, w którym zjesz polskie, dobre, znane tobie smaki – mówi Paweł Dobrzański.