nt_logo

Uratuje cię w zimny dzień. Ten wiejski kociołek z dziczyzną i kiełbasą jest... na bogato [PRZEPIS]

redakcja naTemat

10 marca 2023, 16:00 · 3 minuty czytania
Jesteś zmarzluchem i uwielbiasz sycące, jednogarnkowe dania? Wypróbuj przepis na wiejski kociołek z dziczyzną i kiełbasą autorstwa szefa kuchni Pawła Dobrzańskiego z kanału Posmakuj Polski na YouTube. Rozgrzeje cię w kilka sekund. A jaki jest pyszny!


Uratuje cię w zimny dzień. Ten wiejski kociołek z dziczyzną i kiełbasą jest... na bogato [PRZEPIS]

redakcja naTemat
10 marca 2023, 16:00 • 1 minuta czytania
Jesteś zmarzluchem i uwielbiasz sycące, jednogarnkowe dania? Wypróbuj przepis na wiejski kociołek z dziczyzną i kiełbasą autorstwa szefa kuchni Pawła Dobrzańskiego z kanału Posmakuj Polski na YouTube. Rozgrzeje cię w kilka sekund. A jaki jest pyszny!
Wiejski kociołek będzie idealny na zimę Fot. YouTube / Posmakuj Polski

Wiejski kociołek na bogato, z dziczyzną i kiełbasą jest idealny na zimę. Możecie zrobić go też na ogniu! Taki sposób szczególnie polecam, jeśli tylko macie możliwość – wtedy aromat wędzenia będzie jeszcze bardziej wyczuwalny. Kociołek robiony na domowej kuchence też będzie przepyszny, zarówno zapach, jak i smak jest obłędny! Naprawdę warto przygotować ten przepis – zachwala Paweł Dobrzański na kanale Posmakuj Polski na YouTube. Jak przyrządzić wiejski kociołek? Szef kuchni prezentuje to w swoim youtubowym filmie "Wiejski kociołek na bogato! Wyjątkowy przepis!". Jeśli nie możesz nigdzie znaleźć sarniny, nie martw się, z powodzeniem możesz zastąpić dziczyznę wołowiną.


Wiejski kociołek z dziczyzną i kiełbasą. Przepis z Posmakuj Polski na YouTube

Składniki:

  • dziczyzna (sarnina) lub wołowina gulaszowa, 400 g
  • cebula, 2 szt.
  • czosnek, 4 ząbki
  • borowiki (lub podgrzybki), 200 g
  • bulion mięsny (wołowy albo z dziczyzny), 1 l
  • wino czerwone wytrawne, 100 ml
  • jałowiec, 8 ziaren
  • rozmaryn, 1 łyżeczka
  • papryka wędzona, 1 łyżeczka
  • sos sosowy, 50 ml
  • kiełbasa z dziczyzny, 200 g
  • majeranek, 1 łyżka
  • marchewka, 150 g
  • liść laurowy, 2 szt.
  • pasta pomidorowa, 1 łyżka
  • konfitura z żurawiny, 1-2 łyżki
  • świeże szczypiorek i koperek do posypania

Przygotowanie:

Cały przepis zobaczysz na kanale Posmakuj Polski na YouTube.

Posmakuj Polski na YouTube, czyli kopalnia przepisów na polskie dania

Posmakuj Polski to kulinarny kanał Tuby Smaku na Youtube, który promuje polskie smaki i przepisy. Prowadzący Paweł Dobrzański to doświadczony szef kuchni, która kocha podróże i kuchnie świata, ale niezmiennie jest też zauroczony rodzimymi potrawami. Kanał Posmakuj Polski obserwuje już ponad 38 tysięcy miłośników gotowania i pieczenia.

Na Posmakuj Polski znajdziesz sprawdzone, wypróbowane przez pokolenia, oryginalne potrawy polskiej kuchni. – Na tym kanale będę przygotowywał polskie, smaczne, regionalne dania. Jeśli znudziły ci się inne kuchnie, nie chcesz oglądać kuchni orientalnej, zachodnich, chcesz tylko polską, to zapraszam cię do tego kanału, w którym zjesz polskie, dobre, znane tobie smaki – mówi Paweł Dobrzański.