– Wiejski kociołek na bogato, z dziczyzną i kiełbasą jest idealny na zimę. Możecie zrobić go też na ogniu! Taki sposób szczególnie polecam, jeśli tylko macie możliwość – wtedy aromat wędzenia będzie jeszcze bardziej wyczuwalny. Kociołek robiony na domowej kuchence też będzie przepyszny, zarówno zapach, jak i smak jest obłędny! Naprawdę warto przygotować ten przepis – zachwala Paweł Dobrzański na kanale Posmakuj Polski na YouTube. Jak przyrządzić wiejski kociołek? Szef kuchni prezentuje to w swoim youtubowym filmie "Wiejski kociołek na bogato! Wyjątkowy przepis!". Jeśli nie możesz nigdzie znaleźć sarniny, nie martw się, z powodzeniem możesz zastąpić dziczyznę wołowiną.
Składniki:
Przygotowanie:
Cały przepis zobaczysz na kanale Posmakuj Polski na YouTube.
Posmakuj Polski to kulinarny kanał Tuby Smaku na Youtube, który promuje polskie smaki i przepisy. Prowadzący Paweł Dobrzański to doświadczony szef kuchni, która kocha podróże i kuchnie świata, ale niezmiennie jest też zauroczony rodzimymi potrawami. Kanał Posmakuj Polski obserwuje już ponad 38 tysięcy miłośników gotowania i pieczenia.
Na Posmakuj Polski znajdziesz sprawdzone, wypróbowane przez pokolenia, oryginalne potrawy polskiej kuchni. – Na tym kanale będę przygotowywał polskie, smaczne, regionalne dania. Jeśli znudziły ci się inne kuchnie, nie chcesz oglądać kuchni orientalnej, zachodnich, chcesz tylko polską, to zapraszam cię do tego kanału, w którym zjesz polskie, dobre, znane tobie smaki – mówi Paweł Dobrzański.