Magda Gessler otwiera nad morzem restaurację, jakiej jeszcze nie było. "Ludzi stąd stać na dobre jedzenie"

Rafał Badowski
Magda Gessler chce, by Polacy nad Bałtykiem wreszcie mogli zjeść świeże ryby. Otworzyła swoją nową restaurację w Gdyni. Serwuje tam ryby z całego świata, owoce morza i wina. To ma być lokal inny niż wszystkie nad polskim morzem. Dlatego, że wciąż jest niewiele godnych polecenia restauracji serwujących ryby.
Huczne otwarcie Porto Santo w Gdyni. fot. Facebook/Magda Gessler
Zmorą turystów nad Bałtykiem są mrożone ryby smażone na starym oleju. Choć do morza rzut beretem, to nie wszystkie nadmorskie knajpy mają naprawdę świeże produkty. Niewiele jest takich, które mają menu skrojone pod fanów ryb i owoców morza.




Produkty mają pochodzić zarówno z lokalnego rynku, jak i portów w San Sebastian czy Kadyksie. Coś dla siebie znajdą nie tylko miłośnicy ryb i owoców morza. Serwowana ma być także dziczyzna.

źródło: "Dziennik Bałtycki"