Jesienna odporność na talerzu. Nowy wymiar blendowania pomoże w zdrowym żywieniu
Obniżona odporność organizmu, zmęczenie oraz niekontrolowane wahania wagi – wszystko to może być efektem źle skomponowanej diety. O tym, jak i za pomocą czego przyrządzać zdrowe posiłki, aby uniknąć tych problemów, mogli przekonać się uczestnicy październikowych warsztatów kulinarnych ''Jesienna odporność na talerzu''.
Podczas warsztatów adepci sztuki kulinarnej przygotowali takie pożywne dania jak krem z dyni z zapiekanym w miodzie i orzechach serze ricotta z rukolą, chipsy z jarmużu, ziemniaki pieczone metodą gratin, a także napar z gruszki z miodem i rozmarynem. W kuchennych pracach pomógł im najnowszej generacji blender – Electrolux Explore 7.
Służące do mieszania składników urządzenie właśnie zadebiutowało na polskim rynku AGD. Użytkownicy najnowszego blendera mogą przygotować swoje ulubione potrawy za naciśnięciem jednego przycisku, a dzięki nachylonemu kielichowi i technologii Power Tilt miksowane potrawy nie nagrzewają się, co pozwala na zachowanie wartości odżywczych, soczystych kolorów i świeżościPRZEPIS NA CHIPSY Z JARMUŻU
Skład:
Jarmuż
Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Natrzyj ręce oliwą z oliwek i wmasuj tłuszcz w pozbawiony łodyg jarmuż. Ważne jest to, aby jarmuż nie "pływał" w oliwie.
2. Przełóż jarmuż na blachę do pieczenia, układając go w taki sposób aby liście się ze sobą nie stykały.
3. Oprusz liście solą.
4. Do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C włóż blachy z liśćmi i zapiekaj je przez kolejne 20 minut.
5. Wyjmij blachy z piekarnika i pozwól liściom ostygnąć
Blender Electrolux Explore 7 wyposażono w inteligentną regulację prędkości. Zdefiniowane ustawienia gwarantują idealne rezultaty. Specjalne programy pozwolą z łatwością pokruszyć lód, zmielić ziarna kawy czy orzechy, a także uzyskać idealną konsystencję pesto, zup, sosów czy koktajli.
Blender Electrolux Explore 7 pozwala na przygotowanie ulubionych potraw za naciśnięciem jednego przycisku•Materiały prasowe
Artykuł powstał we współpracy z Electrolux