Gessler otworzyła sklep w sieci. Wiadomo, po ile sprzedaje ogórki kiszone i pasztet

Bartosz Świderski
Delikatesy u Fukiera to nowy sklep internetowy Magdy Gessler, który właśnie został otwarty w ramach działalności jej warszawskiej restauracji U Fukiera. Zaskakują ceny. Za słoik ogórków kiszonych trzeba zapłacić 19 zł, a flaki to koszt rzędu 50 zł.
Magda Gessler otworzyła sklep Delikatesy u Fukiera Fot. Instagram / magdagessler_official
Z powodu pandemii koronawirusa branża gastronomiczna ma spore problemy. Restauracje walczą o przetrwanie jak mogą: oferują jedzenie na wynos czy otwierają swoje własne sklepy. Na takie opcje zdecydowała się również Magda Gessler, właścicielka popularnej restauracji U Fukiera w Warszawie.

Wystartował właśnie sklep internetowy Delikatesy u Fukiera. Miłośnicy polskiej kuchni i warszawskiego lokalu Gessler mogą kupić w nim: dania obiadowe i zupy w słoikach, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, marynaty i kiszonki, grzyby marynowane czy soki tłoczone. Zamówienia można składać w całej Polsce, a wysyłka kosztuje 25 zł (w przypadku zamówienia powyżej 250 zł jest darmowa). Jedzenie dotrze do klienta w ciągu trzech dni za pośrednictwem kuriera. "Zamówienia są wysyłane od poniedziałku do czwartku, tak aby nie leżały przez cały weekend w magazynie firmy kurierskiej. Dbamy, aby nasze produkty docierały do Państwa świeże" – czytamy na stronie sklepu.


Jednak największe emocje budzą ceny. Te są dość... zaporowe. "Gołąbki cielęce w sosie mocno pomidorowym" (900ml) kosztują 60 zł, papryka czerwona marynowana (550 ml) – 18 zł, a słoik ogórków kiszonych i kapusty kiszonej o pojemności 900 ml – 19 zł. Za 45 zł można zakupić 250 gramów sera koziego, a za 75 zł... pół kilo pasztetu z dziczyzny i grzybów. Z kolei flaki (900 ml) kosztują 50 zł.

Jednak Magda Gessler zapewnia, że produkty są warte swojej ceny. "Wizytówką Delikatesów U Fukiera jest ogromna dbałość nie tylko o jakość, ale i o pochodzenie produktów" – czytamy na stronie internetowej sklepu.