
Justyna Żyła w mediach społecznościowych często publikuje swoje kulinarne przepisy. Tym razem zaskoczyła fanów wyjątkowym sposobem na sernik, który zawsze wychodzi jej delikatny i puszysty. Sprawdź, jak robi go była żona znanego skoczka.
REKLAMA
Zaczęło być o niej głośno, gdy zakończyła związek ze swoim mężem, Piotrem Żyłą. Ich burzliwe rozstanie w 2018 roku odbiło się szerokim echem w mediach. Potem popularność przyniósł jej występ w "Tańcu z Gwiazdami", gdzie zatańczyła w parze z tancerzem, Tomaszem Barańskim.
Justyna Żyła jest aktywna w mediach społecznościowych. Na Instagramie publikuje przepisy na przygotowane przez siebie potrawy.
Od klasycznych gołąbków w pomidorowym sosie, chałki po francusku, lekkich naleśniczków z owocami po steka z kalafiora czy burgera z plackiem z cukinii.
W ostatnim poście wyjawiła swój patent na wyjątkowo puszysty sernik. Do tego wypieku, według przepisu Żyły, potrzeba zaledwie kilku składników.
Składniki:
1kg sera – może być z wiaderka
1 szklanka cukru
2 całe jajka
4 żółtka
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
łyżka cukru waniliowego
1/5 szklanki oleju roślinnego
Przygotowanie sernika według Justyny Żyły:
1. W dużej misce dokładnie utrzyj jajka, żółtka wraz ze szklanką cukru i cukrem waniliowym. Ubijaj kilka minut, aż masa stanie się kremowa, jasna i puszysta.
2. Dodaj twaróg i zmiksuj na gładko.
3. W drugiej misce wymieszaj dokładnie mleko z budyniami, tak, żeby nie było grudek w masie.
4. Przelej masę budyniowo-mleczną do masy jajeczno-serowej i miksuj na wolnych obrotach.
5. Na koniec wlej wąskim strumieniem olej roślinny, jednocześnie miksując masę.
6. Ciasto przelej do okrągłej formy o średnicy 24-26 centymetrów. (Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia.)
7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałki góra-dół) przez godzinę.
8. Po upieczeniu wystudź i udekoruj owocami lub posyp cukrem pudrem i gotowe.
Czytaj także:2. Dodaj twaróg i zmiksuj na gładko.
3. W drugiej misce wymieszaj dokładnie mleko z budyniami, tak, żeby nie było grudek w masie.
4. Przelej masę budyniowo-mleczną do masy jajeczno-serowej i miksuj na wolnych obrotach.
5. Na koniec wlej wąskim strumieniem olej roślinny, jednocześnie miksując masę.
6. Ciasto przelej do okrągłej formy o średnicy 24-26 centymetrów. (Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia.)
7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałki góra-dół) przez godzinę.
8. Po upieczeniu wystudź i udekoruj owocami lub posyp cukrem pudrem i gotowe.
