Lunch, który przygotujesz w 6 minut! Ten makaron azjatycki na stałe zagości w twoim menu [PRZEPIS]

redakcja naTemat
07 marca 2023, 13:32 • 1 minuta czytania
Nie masz czasu na gotowanie, a chcesz zjeść smaczny, pożywny i ciepły lunch? Z pomocą przychodzi Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube. Oto przepis na makaron azjatycki, który przygotujesz jedynie w... 6 minut.
Ten makaron azjatycki będzie doskonałym, szybkim lunchem na ciepło dla zabieganych Fot. YouTube / WegeTuba

Ten przepis jest połączeniem Meksyku i Azji – mówi Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube. Skąd taki pomysł? To w Ameryce Północnej polski kucharz po raz pierwszy jadł makaron z kremowym sosem z czarnej fasoli, ale z powodu swojej miłości do Azji postanowił nakierować danie w kierunku azjatyckich smaków. Jak? Z pomocą oleju sezamowego, limonki czy bazylii tajskiej.


Ten makaron azjatycki na szybko w duchu kuchni meksykańskiej i azjatyckiej jest pyszny i prosty. Przygotujesz go w zaledwie 6 minut, dlatego to idealny pomysł na lunch dla zabieganych.

– Starałem wyrobić się w 5 minut, ale potrzebowałam tę minutę dłużej. Finalnie danie i tak jest ekspresowe, szczególnie, że to ciepły posiłek – podkreśla Michał Gniłka w youtubowym wideo "Lunch na ciepło w 6 minut! Makaron azjatycki na szybko". Jak go przygotować?

Makaron azjatycki na szybko. Przepis WegeTuby

Składniki:

Przygotowanie:

Cały przepis znajdziesz na YouTube na kanale WegeTuba.

WegeTuba na YouTube

Na kanale WegeTuba, który obserwuje ponad 62 tysiące internautów, znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe, a przede wszystkim smaczne dania wege. W niekończącą się podróż po roślinnych smakach zabierze was kucharz Mickey Rotten by Michał Gniłka.

Jak sam o sobie mówi, lubi jeść i ma świra na punkcie jedzenia. Podkreśla, że przede wszystkim jest łakomczuchem, a kucharzem... dopiero w drugiej kolejności.

– Znajdziecie tutaj wegańskie przepisy pełne ciekawych smaków, kontrastujących tekstur i nieoczywistych kombinacji produktów. Pokażę wam, że kuchnia roślinna jest niesamowicie bogata i na co dzień możecie odkrywać nowe, zaskakujące połączenia smakowe – mówi Michał Gniłka z WegeTuby.