Nowe menu w Orzo już od 5 listopada!
Sieć Orzo to trzy restauracje w Warszawie oraz lokale w Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie. Miejsca znane są ze swojego industrialnego charakteru przełamanego bujną roślinnością, ale idzie nowe, zgodne z aktualnymi trendami na świecie. Właściciele restauracji mają bowiem świadomość, że oferta gastronomiczna w dużych miastach Polski jest bardzo bogata, więc trzeba nieustannie odpowiadać na potrzeby konsumentów.
We wrześniu Head Chef sieci Orzo wsiadł w samolot i poleciał do Włoch w poszukiwaniu autentycznych składników i smaków, które może przenieść do Orzo.
Taka właśnie będzie nowa karta - pełna tradycyjnych past takich jak spaghetti bolognese czy carbonara ale także nowych składników na pizzach neapolitańskich doskonale znanych stałym bywalcom. Poza tym w menu pojawią się steki w połączeniu z idealnie dobranymi winami, owoce morza jak grillowany stek z kalmara na puree koperkowym czy soczyste burgery, z których Orzo słynie.
Restauracje w swoich social mediach komunikują również zmiany wnętrz, które rozpoczną się już niebawem od lokalu na Placu Konstytucji, a następnie będą kontynuowane w kolejnych miastach. Natomiast zaznaczają, że nie odcinają się od przeszłości - najchętniej zamawianie pozycje zostają w menu. Odświeżyli ich formę podania, tak aby Goście, którzy wracają na swoje ulubione smaki od lat, czuli się tu komfortowo. Pojawią się również nowe oferty specjalne.
Tym razem stawiają na wspólne spędzanie czasu przy stole, bo nowa oferta będzie idealna do dzielenia się z przyjaciółmi. Od poniedziałku do czwartku od 16:00 do 18:00 dwie dowolne pizze z menu i waza autorskiego ponczu dla 4 osób w super cenie. Wolisz wpaść do Orzo z przyjaciółką na wino? Wybierzcie zestaw z butelką wina i talerzem włoskich antipasti w ofercie limitowanej czasowo.
Co z deserami w nowym menu? Będą włoskie!
Tiramisu z biszkoptami maczanymi w amaretto to klasyk, którego nie mogło zabraknąć. Chrupiąca rurka cannoli wypełniona kremem pistacjowym to idealne połączenie z popołudniową kawą. Jest również flagowy i niezwykle instagramowy deser - sorbet cytrynowy w cytrynie, dokładnie taki jak zjecie w Rzymie czy na wybrzeżu Amalfi. Ten deser przywołuje słoneczne wspomnienia z wakacji.
Nowe menu to także nowe śniadania. Tym razem Szef Kuchni stworzył dania korzystając z produktów Foods by Ann, marki stworzonej przez Annę Lewandowską. Znajdziemy tutaj wersję śniadania na słodko oraz wytrawnie i dwa koktajle zbudowane na naturalnym napoju energetycznym - Guarco, dla tych, którzy potrzebują o poranku zastrzyku energii. Zdrowy, weekendowy poranek? Zapraszamy do Orzo.
Rynek gastronomiczny nieustannie się zmienia. W Warszawie i dużych miastach w Polsce powstaje mnóstwo nowych konceptów inspirowanych trendami z Londynu czy Paryża. Po 7 wspaniałych latach, podczas których Orzo nakarmiło wielu Gości nadszedł czas na odświeżenie zgodnie z tym co modne i zachwycające. Natomiast kuchnia włoska w większości rankingów kulinarnych to ulubiona kuchnia Polaków. Taka mieszanka - piękne wnętrza i autentyczne włoskie jedzenie, gotowane z produktów najwyższej jakości to sprawdzony przepis na sukces i restaurację pełną Gości. Do zobaczenia przy stole już od 5.11