Bohaterką kolejnej rozmowy z serii „Info the leader’s mind”, które prowadzę dla Her Impact jest Lara Gessler. Restauratorka z wykształceniem socjologicznym, współwłaścicielka restauracji U Fukiera, cukierni Słodki Słony ostatnio otworzyła nową przestrzeń kulinarną: Pracownia Lary. Wydała książkę zatytułowaną "Słodki Zielnik Lary", jesienią wyjedzie jej kolejna książka.

REKLAMA
Opowiada mi o tym jak znaleźć siebie w rodzinnym biznesie, o tym, że warto czasem nie mieć pieniędzy i o tym, że w bysiu kucharzem najważniejsze jest zbudowanie wrażliwości na smaki. O tym dlaczego nie lubi konkurencji, unika konfrontacji i nie musi mieć władzy, bo świetnie czuje się pośrodku jako negocjator. Zachwala życie bez oczekiwań, za to z potrzebą zmiany i ciekawością i otwarciem na nowe. Przekonuje, że sukces nie istnieje, najlepszą miarą wszystkiego jest Twoje własne szczęście, a w internecie nie hejtują Ciebie tylko swoje własne wyobrażenie na twój temat. Naprawdę warto posłuchać.