
Kanapki lubimy bardzo! Kilka kęsów i jesteście najedzeni :)
REKLAMA
Składniki:
bułka typu ciabatta, przekrojona wzdłuż
2 piersi z kurczaka
sól, pieprz
2-3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mąki
1 jajko, rozmącone
olej do smażenia
1 szklanka winogron, lekko "zmiażdżonych" palcami
100g liści rukoli
2 piersi z kurczaka
sól, pieprz
2-3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mąki
1 jajko, rozmącone
olej do smażenia
1 szklanka winogron, lekko "zmiażdżonych" palcami
100g liści rukoli
sos do kanapek:
1/4 szklanki gęstej śmietany 18%
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka octu balsamicznego
Piersi z kurczaka posólcie, popieprzcie i polejcie sokiem z cytryny, odstawcie na chwilę do lodówki. Wymieszajcie składniki sosu i odstawcie na bok.
Przygotujcie "linię produkcyjną" do panierki, na osobnych talerzykach wysypcie mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko. Rozgrzejcie olej na patelni. Kurczaka po kolei obtoczcie w: mące, jajku i bułce. Smażcie po ok 3min z każdej strony, odłóżcie na ręcznik papierowy.
Ciabattę przekrojoną na pół posmarujcie z obu stron sosem balsamicznym, ułóżcie na tym kurczaka, następnie winogrona i liście rukoli, przykryjcie znów ciabattą. Smacznego!
Przygotujcie "linię produkcyjną" do panierki, na osobnych talerzykach wysypcie mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko. Rozgrzejcie olej na patelni. Kurczaka po kolei obtoczcie w: mące, jajku i bułce. Smażcie po ok 3min z każdej strony, odłóżcie na ręcznik papierowy.
Ciabattę przekrojoną na pół posmarujcie z obu stron sosem balsamicznym, ułóżcie na tym kurczaka, następnie winogrona i liście rukoli, przykryjcie znów ciabattą. Smacznego!
