4 kromki Waszego ulubionego pieczywa,
2 jajka,
ser camembert,
natka pietruszki,
2-3 łyżki ziaren słonecznika,
ząbek czosnku,
łyżka soku z cytryny,
3 łyżki startego parmezanu,
2-3 łyżki oliwy,
sól, pieprz,
masło
1 dymka, posiekana
Zacznijcie od przygotowania pesto. Natkę, słonecznik, czosnek, sok z cytryny, parmezan, oliwę, sól i pieprz wrzućcie, wsypcie, wlejcie do malaksera i zmiksujcie na dość gładką pastę. Na patelni rozgrzejcie masło. Na dwóch kromkach chleba poukładajcie, pokrojony w plastry camembert. Pozostałe dwie kromki posmarujcie pietruszkowym pesto i przykryjcie kromki z camembertem. Chleb przełóżcie na patelnię i zrumieńcie z dwóch stron. W międzyczasie na drugiej patelni zróbcie jajka sadzone. Na zrumienione kanapki przełóżcie gotowe, sadzone jajka, posypcie dymką i delektujcie się pysznym śniadaniem. Smacznego!