Świetne na śniadanie nr 1 bądź 2...

REKLAMA
Składniki:
300 g pieczarek, umytych i pokrojonych
3 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
100 g ricotty
sól
pieprz
masło
oliwa
2 jajka
Na patelni rozgrzejcie masło, dodajcie kapkę oliwy, żeby się nie spaliło. Wrzućcie pieczarki i czosnek, smażcie ok. 5 minut. Dodajcie sól i pieprz, smażcie aż się soki zredukują, a pieczarki będą brązowe.
Zdejmijcie z ognia, odstawcie do ostygnięcia, następnie delikatnie wymieszajcie z ricottą.
Roztrzepane jajka wrzućcie na rozgrzane masło, smażcie po 2-3 minuty z każdej strony. Omlety niech chwilkę ostygną, nałóżcie masę pieczarkową, zawińcie. Smacznego!
logo