O autorze
Z miłości do jedzenia narodziła się w nas chęć do gotowania. Preferujemy proste, szybkie, estetyczne i jednocześnie smaczne dania, na tyle pozwala nam dwójka naszych synów :)
www.ajntopf.blogspot.com

sałatka ze szpinaku, awokado i szynki parmeńskiej

zdrowa, lekka, łatwa w przygotowaniu...


Składniki:

garść świeżego, umytego i osuszonego szpinaku
kilka plastrów szynki parmeńskiej
1 awokado, pokrojone, skropione lekko cytryną
garść uprażonego sezamu
garść uprażonych płatków migdałowych
kilka ziaren granatu
oliwa sok z cytryny
sól
pieprz

Ułóżcie na talerzu szpinak, awokado, szynkę, posypcie wszystko sezamem, płatkami migdałowymi i ziarnami granatu. Polejcie obficie oliwą i sokiem z cytryny. Posólcie i popieprzcie do smaku. Smacznego!

Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...
Sephora 0 0Udział w tym projekcie dużo nam dał". Współzałożycieli TOBO + MALA o programie dla kobiet
Rankomat 0 0Wyprawka dla niemowlaka. Co trzeba kupić i z jakim wydatkiem należy się liczyć?