Młoda cukinia faszerowana kaszą jęczmienną, boczniakiem, bakłażanem, miąższem z cukinii, jajkiem na twardo, z odrobiną śmietany. Cudowna potrawa, którą musicie spróbować przygotować samodzielnie.
Dzisiaj nie piątek, więc postanowiłam dodać do farszu wątróbkę kurzą, podsmażoną na maśle z paroma kroplami ukochanego calvadosu. Na szczęście piątkowa wersja smakuje równie ciekawie. Słodycz cukinii, nasze ubóstwienie kasz oraz zamiłowanie do grzybów powoduje, że jest to danie za którym przepadamy. Tylko czy znajdziemy takie piękne cukinie? Na targu powinniśmy kupić dorodne warzywa, które wypełnimy następnie farszem. Nadają się do tego włoskie podłużne papryki peperoni, które kroimy na pół i mocno zapiekamy z przelewającą się przez palce mozarellą di bufala, przykrytą anchois i świeżą szałwią. Pycha!