
Reklama.
Sernik Gordona - roboty na 20 minut, potem robi się sam!
Spód
150g herbatników imbirowych (do dostania w Marks&Spencer Food za ok 5 zł opakowanie)
50g masła
150g herbatników imbirowych (do dostania w Marks&Spencer Food za ok 5 zł opakowanie)
50g masła
Sernik
250g serka mascarpone (1 opakowanie)
200g serka śmietankowego (może być Philadelphia)
2 jajka
35g drobnego cukru
150g ciemnej czekolady z imbirem (ja swoją przywożę z Londynu, ale można dodać startego świeżego imbiru)
200g serka śmietankowego (może być Philadelphia)
2 jajka
35g drobnego cukru
150g ciemnej czekolady z imbirem (ja swoją przywożę z Londynu, ale można dodać startego świeżego imbiru)
Opakowanie truskawek
Przygotowanie:
1. Herbatniki włożyć do torebki i potłuc herbatniki na okruchy.
2. Roztopić masło i wymieszać z okruchami.
3. Nasmarować okrągłą formę o średnicy 20-23 cm masłem i wysypać bułką tartą. Wysypać okruchy na dno formy, ugnieść łyżką żeby powstał równy spód.
4. Nagrzać piekarnik do 190C. Wstawić formę na 5 minut i podpiec spód ciasta. Wyjąć i schłodzić.
5. Zmniejszyć temperaturę do 170C.
6. Wymieszać serki, całe jajka i cukier.
7. Rozpuścić czekoladę. Dodać czekoladę do wymieszanej masy. Wlać do formy i piec przez ok godzinę. Wyjąć, schłodzić, pokroić i ułożyć truskawki i posypać cukrem.
1. Herbatniki włożyć do torebki i potłuc herbatniki na okruchy.
2. Roztopić masło i wymieszać z okruchami.
3. Nasmarować okrągłą formę o średnicy 20-23 cm masłem i wysypać bułką tartą. Wysypać okruchy na dno formy, ugnieść łyżką żeby powstał równy spód.
4. Nagrzać piekarnik do 190C. Wstawić formę na 5 minut i podpiec spód ciasta. Wyjąć i schłodzić.
5. Zmniejszyć temperaturę do 170C.
6. Wymieszać serki, całe jajka i cukier.
7. Rozpuścić czekoladę. Dodać czekoladę do wymieszanej masy. Wlać do formy i piec przez ok godzinę. Wyjąć, schłodzić, pokroić i ułożyć truskawki i posypać cukrem.