O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Chłodnik na ochłodę

Chłodnik
Chłodnik M.Kozyra
Na takie upały najlepszy jest chłodnik.


W domu robię go tak:

opakowanie kefiru
2 pęczki botwiny
1 ogórek
pęczek rzodkiewek
dużo koperku
gotowane jajko
młode ziemniaczki
pół butelki koncentratu z barszczu Krakus

1. Botwinę i buraczki dokładnie umyć, pokroić i ugotować.
2. Wody z buraków nie wylewać, tylko dodać do niej kefir i koncentrat.
3. Do chłodnika dodać pokrojony ogórek, rzodkiewki. Schłodzić.
4. Dodać ugotowane ziemniaki i jajko i zjadać z rozkoszą.
5. Niebo!!!

ale zobaczcie też jaki wytworny chłodnik zrobiłam z szefem kuchni La Victoria Brasserie Moderne, Maciejem Majewskim:

http://ugotuj.to/zesmakiem/10,145553,18132092,Chlodnik_z_botwiny__marynowana_cielecina__zoltko_confit.html
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...