O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Śliweczki

śliweczki
śliweczki M.Kozyra
Póki są, korzystajmy garściami. Takie oto śliwki można zjadać same, a także jako dodatki do mięs lub innych dań.


Składniki:

garść śliwek
2 łyżki cukru brązowego
1 łyżka octu balsamico
masło do smażenia
garść świeżego rozmarynu

1. Śliwki wymyć, przekroić i wyjąć pestki.
2. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć śliwki, dodać cukru, ocet i mieszać aż puszczą sok i zmiękną.
3. Dodać rozmarynu i podawać na ciepło lub zimno. Na górę można dodać kleks sera koziego, ricotty lub jogurtu. U nas służyły jako dodatek do dyni, knedli, a nawet jedliśmy je z bitą śmietaną. Prawdziwa uniwersalność!!!
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...