
Reklama.
Karkówka ze śliwkami (na grilla)
2 kg karkówki
paczka śliwek suszonych
pół butelki wina
przyprawa do piernika
opakowanie goździków
sól, pieprz
paczka śliwek suszonych
pół butelki wina
przyprawa do piernika
opakowanie goździków
sól, pieprz
1. Pokroić karkówkę w plastry, obsypać przyprawami, zalać winem, dodać śliwki i marnować przez noc w lodówce (lub co najmniej 2h).
2. Następnie grillować na tackach ze śliwkami, które noc spędziły w towarzystwie mięsa w zaprawie.
2. Następnie grillować na tackach ze śliwkami, które noc spędziły w towarzystwie mięsa w zaprawie.
DLA WEGETARIAN
Warzywa z serem kozim (na grilla lub do pieca)
2 cukinie
2 bakłażany
2 czerwone papryki
zioła prowansalskie
świeży rozmaryn (jak dostaniemy)
opakowanie serka koziego
kika kropli oliwy z oliwek
sól, pieprz
2 bakłażany
2 czerwone papryki
zioła prowansalskie
świeży rozmaryn (jak dostaniemy)
opakowanie serka koziego
kika kropli oliwy z oliwek
sól, pieprz
1. Pokroić warzywa, posypać przyprawami i serkiem kozim. Polać odrobiną oliwy i piec w na tackach na grillu lub w piecu w 160C ok. 30 minut aż warzywa zmiękną.
Na początek: pachnące truskawki zalane schłodzonym, różowym winem musującym.
a dla kierowców: sok jabłkowy z wodą gazowaną i plastrami świeżego imbiru!
a dla kierowców: sok jabłkowy z wodą gazowaną i plastrami świeżego imbiru!