
Taki oto sos do makaronu zjedliśmy podczas włoskich wakacji i bardzo nam smakował - postanowiłam więc go powtórzyć w domu. Sezonowo. Wege. Pysznie.
REKLAMA
1 dynia hokkaido
garść świeżej szałwii
garść świeżego tymianku
Opakowanie miękkiego serka koziego
sól, pieprz
łyżeczka wędzonej papryki
świeży makaron
parmezan do posypania
garść świeżej szałwii
garść świeżego tymianku
Opakowanie miękkiego serka koziego
sól, pieprz
łyżeczka wędzonej papryki
świeży makaron
parmezan do posypania
1. Dynię kroimy w kostkę i pieczemy w 200C z szałwią aż zmięknie.
2. Połowę dyni mielimy w malakserze. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, serek i tymianek.
3. Gotujemy makaron i polewam go sosem, dodaję pozostałą dynię, posypuję serem i gotowe!
2. Połowę dyni mielimy w malakserze. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, serek i tymianek.
3. Gotujemy makaron i polewam go sosem, dodaję pozostałą dynię, posypuję serem i gotowe!
