
Reklama.
Ciasto wg Sabriny Ghayour nieco zmodyfikowane!
Składniki:
3 duże jajka
3 duże bardzo dojrzałe banany
150g drobno mielonego cukru
łyżeczka esktraktu waniliowego
1 łyzka cynamonu
2x25ml filiżanki espresso
200g mąki
100g mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200ml oleju słonecznikowego
100g 70% czekolady pokruszonej na kwawałki
3 duże bardzo dojrzałe banany
150g drobno mielonego cukru
łyżeczka esktraktu waniliowego
1 łyzka cynamonu
2x25ml filiżanki espresso
200g mąki
100g mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200ml oleju słonecznikowego
100g 70% czekolady pokruszonej na kwawałki
Na górę: puszka kajmaku, 200g masła orzechowego, garść soli, garść orzeszków
1. Rozgrzej piekarnik do 180C. Fornę około 34x23cm wyłóż papierem do pieczenia.
2. Ubić razem jajka, rozgniecione banany i cukier. Dodać wanilię, cynamon i kawę i dobrze wymieszać.
3. Dodać mąkę, migdały, proszek, olej i czekoladę. Wymieszaj i przelej do formy. Piecz około 45 minut aż patyczek wyjdzie suchy.
4. Jak ciasto ostygnie, posmaruj kajmakiem i masłem orzechowym, posyp solą i orzeszkami.
Szalej ze szczęscia!
2. Ubić razem jajka, rozgniecione banany i cukier. Dodać wanilię, cynamon i kawę i dobrze wymieszać.
3. Dodać mąkę, migdały, proszek, olej i czekoladę. Wymieszaj i przelej do formy. Piecz około 45 minut aż patyczek wyjdzie suchy.
4. Jak ciasto ostygnie, posmaruj kajmakiem i masłem orzechowym, posyp solą i orzeszkami.
Szalej ze szczęscia!