
Sezon na figi. Figi i kozi ser, tymianek, karmelizowana cebula - czyli przepis na kulinarny sukces! Proste, szybkie i genialne w smaku.
REKLAMA
składniki:
francuski spód na tartę
opakowanie serka koziego (miękki twarożek)
świeży tymianek
2 figi pokrojone w plastry
małe opakowanie bekonu pokrojonego w kostkę
białko z 1 jajka
sól, pieprz
opakowanie serka koziego (miękki twarożek)
świeży tymianek
2 figi pokrojone w plastry
małe opakowanie bekonu pokrojonego w kostkę
białko z 1 jajka
sól, pieprz
1. Spód na tartę rozłóż na papierze do pieczenia, nakłuj widelcem, posmaruj rozbełtanym białkiem jajka.
2. Spód tarty podpiecz w 180C aż delikatnie zbrązowieje.
3. Następnie wysmaruj spód kozim serkiem, podsmaż bekon i posyp nim spód tarty.
Dodaj tymianek, plastry fig, posól, popieprz i podpiecz około 10 minut do roztpienia sera.
2. Spód tarty podpiecz w 180C aż delikatnie zbrązowieje.
3. Następnie wysmaruj spód kozim serkiem, podsmaż bekon i posyp nim spód tarty.
Dodaj tymianek, plastry fig, posól, popieprz i podpiecz około 10 minut do roztpienia sera.
