Ilu buraków znacie? Ja co najmniej kilku. Buractwo wyłazi w najmniej oczekiwanych momentach. Ale nie obrażajmy Pana buraka. Tu wystąpi w towarzystwie trufli i rozmarynu. Takie towarzystwo nobilituje...
Blog dla poszukujących szybkich, łatwych i sprawdzonych przepisów...
Składniki:
6 buraków
świeży rozmaryn
garść gruboziarnistej soli
Kilka łyżek oliwy z oliwek
Sos: 2 łyżki miodu płynnego, 2 łyzki oliwy truflowej
Można posypać serem kozim
1. Buraki bardzo dobrze umyjcie, pokrójcie w łódeczki.
2. Posypcie solą, obsypcie rozmarynem, polejcie oliwą i pieczcie w 200C aż zmiękną, tj. około 45 minut.
3. Buraki wyjmijcie z pieca, ostudźcie. Składniki sosu wymieszajcie i polejcie buraki. Posypcie serem kozim. Można podawać na rukoli.