Najnowszy projekt to portal o podróżach www.intopassion.com, z blogami osób, które świat odkrywają przez pryzmat swoich pasji. Właścicielka agencji Destino Communications, która zajmuje się promocją i komunikacją marek z branży modowej i turystycznej (m.in. Hugo Boss, Asics). W każdej wolnej chwili podróżuje, a potem to opisuje (Trendy Art of living, Pani etc.) i o tym opowiada. Sworzyła lifestylowy przewodnik EURO KNOW HOW - na EURO i nie tylko!
Od 11:00 do 19:00, na 3. piętrze Mysiej 3, zgromadzą się wyselekcjonowani producenci z mieszankami najwyższej jakości kawy i herbaty. Jutrzejszy dzień możemy zacząć od kenijskiego espresso lub aromatycznego dripa. Na spróbowanie czekają zielone, czarne, kwitnące czy organiczne herbaty z dalekich Chin, Indii czy Sri Lanki.
Chętni mogą też posłuchać historii o metodach parzenia, a specjaliści zaproszą na degustację. Będziecie mieli okazję zobaczyć mistrzów baristów przy pracy, a właściciele palarni zdradzą sekrety tego, z czego zaparzyć najlepsze napoje.
Dowiecie się, nie tylko co, ale również z czego warto pić – do współpracy zostali zaproszeni wytwórcy nowoczesnej, designerskiej ceramiki, do nabycia będzie też wiele akcesoriów do parzenia zarówno kawy, jak i herbaty.
Co nam wydaje się najciekawsze, będzie można poznać niestandardowe sposoby na wykorzystanie kawy i herbaty – w koktajlach, wypiekach czy olejkach kosmetycznych, o których skuteczności będziecie można się przekonać na własnej skórze.
Podczas jutrzejszego święta zaprezentują się też małe polskie manufaktury ceramiczne. Bo przecież ma znaczenie z czego pijemy nasze kawy i herbaty. Piękny kubek, czarka, filiżanka dodadzą dodatkowych walorow naszym napojom.
Na MYSIEJ3 czekają też na nas marki modowe oraz kwiaty w kolorach kawowych i herbacianych.
W trakcie wydarzenia będzie można wziąć udział w warsztatach i wykładach, prowadzonych przez baristów i właścicieli najciekawszych palarni i kawiarni. Będziemy mogli podpatrywać ich przy pracy, nauczyć się nowych technik parzenia kawy i herbaty oraz posłuchać o światowych trendach w tej dziedzinie.
Plan wydarzenia:
11.00 – otwarcie imprezy dla publiczności
11.00 – Smak, kawa i woda
Podczas warsztatu zapoznamy się z różnorodnością smaków i aromatów w kawie oraz określimy własne preferencje smakowe.
Prowadzenie: Forum Coffee
Wstęp wolny
Zapisy: forumcoffee@gmail.com
12:15 Domowy barista parzy espresso
W ciągu godziny będzie można posiąść wiedzę o tym, jak zaparzyć w domu profesjonalne espresso, jak zrobić kawy mleczne na bazie espresso i jak je dekorować latte -artem.
13:30 Spotkanie/warsztat z Filipem Kucharczykiem, Mistrzem Świata Aeropress 2016. Filip opowie o samych zawodach w Polsce i w Dublinie, a w ramach warsztatu nauczy Was swojej metody pracy (przy użyciu profesjonalnych sprzętów i bez nich). Na koniec odbędą się zawody, w których weźmie udział Filip i osoby z publiczności.
Czas trwania około 2h
Cena: 75zł
Zapisy: filipkstudio@gmail.com // 536 591 286
————————————————
Święto Kawy i Herbaty, Mysia 3
Wstęp wolny!
Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/1714644638787937/
UWAGA! Specjalną herbaciana kolację w kolaboracji z berlińskim sklepem Paper & Tea przygotuje Michał Gniłka.
Informacji udziela Marzena Jarczak Jarczak@ustamagazyn.pl
504 232 868