Olivier Nasti. Przygotują siedmiodaniowe menu degustacyjne. Można sie spodziewać pokazu sztuki haute cuisine i prawdziwej kulinarnej przygody. Macie aż trzy wieczory do wyboru, bo francuskie mistrzowskie menu będzie serwowane przez cały weekend.
Le Victoria Brasserie Moderne Warszawa ul. Królewska 11.
W sobotnie przedpołudnie można wybrać sie do Cook Up Studio na
karnawałowe warsztaty rodzinne. Tym razem będą królowały imprezowe przekąski z różnych stron świata. Będą też karnawałowe maski. Czyli po prostu szykuje się dobra zabawa dla całych rodzin. Organizatorzy zapraszają dzieci w wieku od 3 do 10 lat i ich rodziców. Warszawa, ulica Żeromskiego 17c w godzinach 1.00-15.00.
Lubicie kanapki? Bo my bardzo. Kiedyś znajomy powiedział nam, że kanapka zaczyna się od czterech składników.
Jak można zrobić boskie kanapki, które mogą być przebojem nie jednej karnawałowej imprezy pokażą w czasie ponad trzygodzinnych warsztatów mistrzowie kuchni. W kanapce musi być zawsze dobry chleb, tutaj będzie Chleb Piotra i Młyn Jordanów Śląski. Sobota od 14.30 do 16.00 w Lavia Studio ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 15b/1 we Wrocławiu
Miłośnicy kuchni orientalnej powinni wybrać się w sobotę do Galerii Żoliborskiej. Bedzie można skosztować między innymi
falafele, baklavy, róznych rodzajów hummusu, Chicken Thika, Geer Curry i wielu innych smakołyków pachnących Azją. Wszystko w do skosztowania w sobotę i niedzielę w Warszawie, ul. Broniewskiego 28, od 10.00do 17.00.
Dla ambitniejszych, którzy zamiast zjadać gotowe azjatyckie smakołyki wolą je sami robić przygotowano warsztaty z kuchni tajskiej. Michał Kurek,
bloger i entuzjasta kuchni tajskiej pokaże jak zrobić domową pastę curry, tom yum i sago. Będzie aromatycznie słodko-kwaśno-pikantnie. Początek o 14 w Studio Bitambutam przy ul.Żagańskiej 1a w Warszawie.