Tomek Jakubiak na nowo odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. W kolejnych odcinkach nowej serii kucharz podróżuje po Polsce, szukając kulinarnych ciekawostek. Akademia Kulinarna
Fumenti zaprasza na lokalne gotowanie z Jakubiakiem. W
menu warsztatów:
* domowe kiełbaski jagnięce na ostro z sałatką z ogórków i jogurtu
* gazpacho z pieczonych warzyw
* shishakebab rybny z miętą i sosem sezamowym z sałatą z pęczaku i granatu
* polędwica na sałacie z prażonymi orzeszkami, chilli i ogórkiem
* kulki mocy czyli mielona krewetka z kurczakiem kukurydzianym / chrupiąca panierka z panko / a’ioli
* chrupiące nachos z wieprzowiną duszoną w smalcu
* pyzy drożdzowe na parze z nadzieniem
* kluski z ziemniaków i ciecierzycy z sosem z jałowca
Akademia Kulinarna Fumenti zaprasza do Gdańska na ul. Chodkiewicza 13a, od 18.00 do 22.00. Wstep 270,00