Nie będziemy pisać o tym, co jedli uczestnicy szczytu NATO, chociaż temat jedzenia wojskowego pewnie wart zachodu. Może zrobimy to innym razem. Teraz o tym gdzie i kiedy można posmakować czegoś zaskakującego albo swojskiego.
REKLAMA
Gieno Mientkiewicz, niestrudzony propagator polskich serów zaprasza w piątek do studia Smolna 8 na warsztat z ich robienia. Aby poczuć co to jest ser, warto choć raz w życiu zrobić swój własny. To nie takie trudne jakbyście sobie wyobrażali, ale uwaga, bo szalenie uzależnia. W czasie warsztatów, każdy zrobi sobie ser i z tym serem wyjdzie.
Czeka Was ciekawa serowo-alkoholowa degustacja i gotowanie. Zrobicie sobie przystawki, zupę, serowe danie główne i deser. Gdyby nie zupa, można by powiedzieć, że będzie wegetariańsko, a wszystko z najpiękniejszą panoramą na Powiśle oraz bliższe i dalsze przyległości. Cena: 350 zł
Czeka Was ciekawa serowo-alkoholowa degustacja i gotowanie. Zrobicie sobie przystawki, zupę, serowe danie główne i deser. Gdyby nie zupa, można by powiedzieć, że będzie wegetariańsko, a wszystko z najpiękniejszą panoramą na Powiśle oraz bliższe i dalsze przyległości. Cena: 350 zł
Kto lubi nocne życie powinien wpaść na Nocny Market. Na peronach nieczynnego Dworca Warszawa Główna można jeść, pić i kupować. Pod hasłem: Jedz, pij, kupuj macie szanse na spędzenie fantastycznego wieczoru. Smaki z całego świata i muzyka, to jest to co bardzo lubimy.
W niedzielę będzie można poczuć jak w Paryżu, bo warszawski Park Sakaryszewski będzie miejsce centrum francuskiego święta. Pretekstem jest oczywiście 14 lipca, czyli Narodowego Święta Francji. Będzie ludycznie, beztrosko i smacznie. Szczególnie uszczęśliwieni powinni być miłośnicy słodyczy, crepes, makaroniki i wiele innych pyszności, a wszystko na francuskiej edycji Targu Śniadaniowego. Wstęp wolny,
W niedzielę, w podwarszawskiej zielonce odbędą się pierwsze Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków.Nie wszyscy wiedzą, że Polska jest potentatem w produkcji ślimaków. Ogromna w tym zasługa Marioli i Grzegorz Skalmowskich, właścicieli firmy Snails Garden.
Startować będzie 9 dwuosobowych drużyn, wyłonionych w toku eliminacji. Przewodni temat konkursu to ślimak i kawior ze ślimaków. Podczas wydarzenia odbędzie się także premiera książki, wydanej przez firmę Snails Garden, w której można znaleźć wiele ciekawych propozycji na dania ze ślimaków i kawioru ze ślimaków. Wieczorem 10go lipca po konkursie odbędzie się gala i wręczenie wspaniałych nagród od sponsorów oraz bal. 10 lipca w Galop Catering Artur Swierzewski, Zielonka koło Warszawy, ul. Poniatowskiego 62.
W najbliższą sobotę PIETRUSZAKI znów ruszają do akcji! Krakowski Targ Pietruszkowy zaprasza na warsztaty dla dzieci w wieku 3-8 lat. Bohaterem poprzedniej edycji była pietruszka, jakie warzywo zostanie nim tym razem to niespodzianka. Dorośli mogą zrobić sobotnie zakupy, pokosztować czegoś dobrego, a w tym czasie ich dzieci będą się świetnie bawić. Start o godzinie 10.00, bilet 10,00 złotych. Kraków, Plac Wolności. Bilety w cenie 10 zł, rabaty dla rodzeństw.
Smacznego weekendu
