O autorze
Dorota Minta jest psychologiem klinicznym, pomagającym dzieciom i dorosłym z zaburzeniami odżywiania. Michał Bonarowski od lat pracuje w mediach i specjalizuje się w komunikacji nowoczesnych marek w Internecie. Łączy nas pasja kulinarna: lubimy uczestniczyć w ciekawych zdarzeniach z jedzeniem w roli głównej, poznawać doskonałe produkty i ich oryginalne smaki oraz stojących za nimi prawdziwych ludzi.
Lubimy spędzać czas z ludźmi ceniącymi dobry smak, kunszt rolników, producentów i kucharzy, cukierników, winiarzy. Od czasu do czasu zapraszamy przyjaciół do stołu i gotujemy dla nich dania, które właśnie odkryliśmy.
Dla ludzi tak jak my lubiących dobre smaki, powstał kalendarz imprez kulinarnych wartych odwiedzenia. Czekamy na Wasze maile: kontakt@wydarzeniakulinarne.pl

Sylwester w listopadzie? W gastronomii to normalność.

Branżowy Sylwester dla szefów kuchni i cukierników w tym roku odbędzie się 4 listopada w Gdańsku
Branżowy Sylwester dla szefów kuchni i cukierników w tym roku odbędzie się 4 listopada w Gdańsku Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Najbardziej zajęty czas w branży restauracyjnej to koniec roku. Od firmowych „śledzików” przez wigilijny catering po sylwestrowe szaleństwa – tak wygląda rzeczywistość tej branży.


Nic więc dziwnego, że jeśli szefowie kuchni czy cukiernicy chcą pobawić się na imprezie, na której nie muszą dbać o przygotowane menu, to tylko wtedy, gdy inni o balowaniu jeszcze nie myślą.
Dlatego już po raz trzeci branżowy Sylwester dla szefów kuchni i cukierników odbędzie się poza świąteczno – noworocznym szczytem. W tym roku będzie to 4 listopada w gdańskim hotelu Almond Business & SPA. Nie będzie to też weekend, ale poniedziałek, bo wtedy w gastronomii bywa najspokojniej.
W tym roku hasłem przewodnim wieczoru są „Superheroes”. To miano pasuje do szefów i cukierników, którzy w tym trudnym fachu dokonują cudów, żeby klienci mogli cieszyć się dobrym smakiem. Jak zapewnia Krzysztof Szulborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, organizator tego spotkania, na szefów i ich osoby towarzyszące czekać będzie kolacja, wyskokowe trunki, gorący parkiet i moc atrakcji – do białego rana. W końcu to Sylwester, tyle, że w innym terminie.

Informacje organizacyjne:
Miejsce: Hotel Almond Business & SPA w Gdańsku
Data: 4 listopada 2019 (poniedziałek)
Godz.: 19:00
Wstęp: obowiązują zaproszenia

Kontakt:
e-mail: biuro@stowarzyszeniekucharzy.pl
FB: /Stowarzyszenie.Kucharzy.Polskich/
WWW: stowarzyszeniekucharzy.pl
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...
POLECAMY 0 0Polacy sprzątają Himalaje. Andrzej Bargiel wziął worki i poszedł na lodowiec. "Ilość śmieci szokuje"
MOTO 0 0Skoda Kodiaq, Karoq, Kamiq. Nazwy podobne, ale auta różne. Najlepiej wyjaśnia to… Krystyna Czubówna
Fundacja Citi Handlowy 0 0Organizacje pozarządowe otrzymały wsparcie. Pomoc ma trafić do m.in. migrantów
ASZdziennikMotorola 0 07 pomysłów na wieczór, które są tak fajne, że aż szkoda ich nie wrzucić na Insta
0 0Możesz się pozbyć boomboxa. Ten niezniszczalny głośnik stanie się sercem każdej imprezy
0 0Przebranie Tosi na szkolny konkurs na ustach wielu Polaków. Zareagowała sama Tokarczuk
0 0"Patologiczna sytuacja". O tym problemie bezpłodnych singielek w Polsce mówi świat
0 0Tusk opublikował poruszający film. Nagranie pokazuje jego najważniejsze osiągnięcia
0 0"Chyba to nie mój świat". Tyszkiewicz już rozczarował się pracą w Senacie
dad:HERO 0 0"Trzeba mieć do kogo wracać..." płk Kruczyński z GROM o tym, jak być komandosem i ojcem
0 0Czy kobiecy sutek zgorszył Moneta? Wyprosili matkę, teraz się tłumaczą