Lokal Słoik, Warszawa
Lokal Słoik, Warszawa Fot. Fanpage Słoika
Reklama.
Kto w okolicach Pasażu Wiecha w Warszawie, niech koniecznie odwiedzi nowy lokal - Słoik. Na Złotej 11, na dwóch poziomach każdy znajdzie dla siebie miejsce. Jest część restauracyjna, jak i ta, która idealnie sprawdzi się na spotkanie przy kawie czy piwie. Inspiracją do powstania tej knajpy jest ogromne zamiłowanie właścicieli do kuchni polskiej. I to jest największym atutem tego miejsca. Zjemy zatem tradycyjny rosół, pyszną zupę z młodej kapusty, kultowe gołąbki w pomidorowym sosie czy mielone w towarzystwie buraczków i młodych ziemniaków.
logo
Lokal Słoik, Warszawa Fot. Fanpage Słoika
Wszystko to, jak zapewniają właściciele, powstaje z produktów regionalnych, ale w nowatorskim wydaniu. - Menu restauracji to sprawdzone receptury dla smakoszy, ale również tych, którzy lubią to co tradycyjne - czytamy na oficjalnej stronie Słoika.
logo
Lokal Słoik, Warszawa Fot. Fanpage Słoika
Co na deser? Tradycyjnie - same pyszności. Domowy kisiel truskawkowy, który już zdobywa sławę w okolicach Domów Centrum, czy sałata z malinami i truskawkami z kremem balsamicznym. Mmmm! Ceny? Za lunch zapłacimy około 20 złotych, za dania główne, jak golonki czy polędwiczki - ponad 30 złotych. Dla tych, którzy rozsmakują się w daniach ze Słoika, czekają weki pełne dobrego jedzenia.
logo
Lokal Słoik, Warszawa Fot. Fanpage Słoika