
Twaróg z nowalijkami, jajecznica ze szczypiorkiem, polskie wędliny i jajko na miękko powinny znaleźć się według minister Joanny Muchy na każdym stole podczas Euro 2012. - O ile będziemy dbali o szczegóły, polska kuchnia podbije świat - nie ma wątpliwości restauratorka Agnieszka Kręglicka. A Wy?
1. Twaróg z nowalijkami - jogurtem, rzodkiewką, szczypiorkiem, pietruszką, solą i pieprzem podawane z pieczywem,
2. Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle
3. Ciepłe drożdżowe bułeczki z masłem, gęstym musem jabłkowym, miodem lub twarożkami
6. Talerz polskich wędlin: szynka różowa, szynka biała, pasztetowa, kiełbasa wiejska
5. Jajko na miękko kurki zielononóżki kuropatwianej z masełkiem ubitym z mleka krowy polskiej nizinnej z odrobiną kamiennej soli z Wieliczki



