Czekolada jak ser topiony
Czekolada jak ser topiony Fot. mat. prasowe Bourbon
Reklama.
Kiedy patrzy się na dzieło Japończyków, ślinka raczej nie cieknie. Pierwsze skojarzenie: topiony ser, cienki i rwący się przy otwieraniu plastikowego opakowania.
logo
Fot. mat. prasowe / Bourbon
Czekolada Bourbon to takich 5 w cenie ponad 3 tys. yenów, czyli 99 złotych. Pakowana czekolada ma być delikatna i bardziej intensywna w smaku, niż ta mleczna. Może to właśnie rekompensuje horrendalną cenę.
logo
Fot. mat. prasowe Bourbon
logo
Fot. mat. prasowe Bourbon
logo
Fot. mat. prasowe Bourbon
Jak przekonuje producent, plastry mogą cieszyć nie tylko w połączeniu z pieczywem, lecz także z owocami jak banan albo truskawki, naleśnikami czy krakersami. Czy to przekonuje? Tak czy inaczej, Japończykom nie można odmówić wyobraźni.

źródło: Rocket News

Napisz do autorki: karolina.blaszkiewicz@natemat.pl