Gessler otworzyła sklep w sieci. Wiadomo, po ile sprzedaje ogórki kiszone i pasztet
Bartosz Świderski
01 grudnia 2020, 09:51·1 minuta czytania
Publikacja artykułu: 01 grudnia 2020, 09:51
Delikatesy u Fukiera to nowy sklep internetowy Magdy Gessler, który właśnie został otwarty w ramach działalności jej warszawskiej restauracji U Fukiera. Zaskakują ceny. Za słoik ogórków kiszonych trzeba zapłacić 19 zł, a flaki to koszt rzędu 50 zł.
Reklama.
Z powodu pandemii koronawirusa branża gastronomiczna ma spore problemy. Restauracje walczą o przetrwanie jak mogą: oferują jedzenie na wynos czy otwierają swoje własne sklepy. Na takie opcje zdecydowała się również Magda Gessler, właścicielka popularnej restauracji U Fukiera w Warszawie.
Wystartował właśnie sklep internetowy Delikatesy u Fukiera. Miłośnicy polskiej kuchni i warszawskiego lokalu Gessler mogą kupić w nim: dania obiadowe i zupy w słoikach, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, marynaty i kiszonki, grzyby marynowane czy soki tłoczone.
Zamówienia można składać w całej Polsce, a wysyłka kosztuje 25 zł (w przypadku zamówienia powyżej 250 zł jest darmowa). Jedzenie dotrze do klienta w ciągu trzech dni za pośrednictwem kuriera. "Zamówienia są wysyłane od poniedziałku do czwartku, tak aby nie leżały przez cały weekend w magazynie firmy kurierskiej. Dbamy, aby nasze produkty docierały do Państwa świeże" – czytamy na stronie sklepu.
Jednak największe emocje budzą ceny. Te są dość... zaporowe. "Gołąbki cielęce w sosie mocno pomidorowym" (900ml) kosztują 60 zł, papryka czerwona marynowana (550 ml) – 18 zł, a słoik ogórków kiszonych i kapusty kiszonej o pojemności 900 ml – 19 zł. Za 45 zł można zakupić 250 gramów sera koziego, a za 75 zł... pół kilo pasztetu z dziczyzny i grzybów. Z kolei flaki (900 ml) kosztują 50 zł.
Jednak Magda Gessler zapewnia, że produkty są warte swojej ceny. "Wizytówką Delikatesów U Fukiera jest ogromna dbałość nie tylko o jakość, ale i o pochodzenie produktów" – czytamy na stronie internetowej sklepu.