
Jak uratować przypalony bigos? Co zrobić, gdy jest za kwaśny lub zbyt słony? Oto proste triki
Bigos to najczęściej przyrządzane danie w polskich domach. I choć jego przygotowanie jest długie, to nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu bez tej potrawy. A co jeśli tuż przed przyjazdem gości bigos się przypali? Albo okaże się za kwaśny lub zbyt słony? Jak poradzić sobie w tej sytuacji? Oto sprawdzone i proste sposoby.

Reklama.
Polacy uwielbiają bigos. Mówi się, że najlepszy jest ten, który przed podaniem postoi kilka dni i "przegryzie się", połączy się idealnie z przyprawami. Ale jego przygotowanie wcale nie należy do trudnych.
Magda Gessler zdradziła przepis na doskonały bigos świąteczny, który znajdziecie TUTAJ.
Co jeśli goście już w drodze, a z naszym bigosem stało się coś strasznego?
Reklama.