
Nie od dziś wiadomo, że w kuchni Ani Starmach rządzą słodkie przysmaki. Blogerka kulinarna chętnie dzieli się z fanami, swoimi szybkimi i prostymi przepisami. Tym razem nie mogło być inaczej. Zdradziła swój najlepszy sposób na zrobienie musu czekoladowego. Ten deser z pewnością poprawi wam humor po ciężkim dniu pracy. Oto sprawdzona metoda na najlepszy mus.
Jakie składniki potrzebujemy do zrobienia musu czekoladowego według przepisu Anny Starmach?
2. Gdy zacznie się ona topić, dodaj do niej masło, a po ich rozpuszczeniu ściągnij miskę znad garnka, wymieszaj i ostudź.
3. Następnie oddziel białka od żółtek, dodaj żółtka do czekolady i całość wymieszaj.
4. Potem dodaj jeszcze cukier puder i ponownie wymieszaj całość.
5. Białka ubij na sztywną pianę, 1/3 piany wymieszaj dokładnie z czekoladą, by stała się ona lżejsza.
6. Kolejną porcję piany dodawaj i mieszaj z dużą delikatnością. Chodzi bowiem o to, by uzyskany mus był jak najbardziej puszysty.
7. Gotowy mus przełóż do miseczki i schładzaj w lodówce.
