
Anna Lewandowska znana jest ze swoich dietetycznych jadłospisów. Tym razem jednak zdradziła swój wyjątkowy sposób na klasyczną przekąskę. Jej przepis na naleśniki za sprawą jednej przyprawy wzmocni nasz organizm i będzie miał niesamowicie pyszny smak.
Składniki:
Jak zrobić naleśniki według Anny Lewandowskiej?
1. Do miski wsyp mąkę bez glutenu oraz mąkę ziemniaczaną. Warto je najpierw przesiać, by ciasto wyszło bardziej puszyste.
2. Dodaj sól, kurkumę, a następnie mokre składniki: jajka, wodę i napój rośliny, który można zastąpić zwykłym mlekiem. Wszystko dokładnie zmiksuj.
3. Na patelni rozgrzej tłuszcz (w tym przypadku masło ghee) i smaż kolejno naleśniki aż się zarumienią.
4. Przed podaniem, Anna Lewandowska radzi, by posmarować gotowe naleśniki masą czekoladowo-kokosową, złożyć w trójkąty i posypać sezamem.
