Znów zjesz obiad w najlepszej restauracji za 49 zł. Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week
Restauracja stolików na Restaurant Week właśnie ruszyła. Jeśli to hasło nie wywołało u was wzmożonej pracy ślinianek, pewnie wcześniej nie mieliście okazji zjeść trzydaniowego obiadu, w jednej z najlepszych restauracji w waszym mieście i uśmiechnąć się przy płaceniu rachunku, który wynosi dokładnie 49 zł. Okazja, aby nadrobić kulinarne zaległości już w połowie października.
Fot. materiały prasowe
Stoliki można rezerwować w całej Polsce. Mapa Restaurant Week podzielona jest na 13 regionów, a festiwalowe restauracje znajdziemy w ponad 30 miastach, więc warto zastanowić się, czy tym razem nie połączyć podróży w sensie kulinarny z tą w sensie dosłownym. Tym bardziej że motto nadchodzącej edycji to: „Destynacja Restauracja”, a motywem przewodnim — odkrywanie kuchni świata poprzez polską scenę restauracyjną.
Szefowie festiwalowych kuchni zostali poproszeni, aby jesienią zabrać gości na wycieczkę — daleką, nawet dookoła kulinarnego świata, albo bliższą, lokalną, co nie oznacza, że mniej atrakcyjną.
Fot. materiały prasowe
Z kolei właściciel kultowych miejsc takich jak Thaisty, u Rysia, Grubej Ryby czy Zdrowej Konkurencji, Jarek Chrobociński, planuje wyprawić gości Restaurant Week na słoneczne południe: - Doszedłem do wniosku, że na warszawskim rynku gastronomicznym brakuje absolutnego hitu tego lata, czyli czarnej pizzy. Tradycyjna włoska pizza serwowana na czarnym cieście, barwionym węglem bambusowym lub sepią, ma nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również szerokie właściwości zdrowotne. W ramach festiwalowego menu, znajdą się właśnie topowe włoskie pizze, również w wersji wegetariańskiej — zapewnia.
Aby sprawdzić, gdzie planują zabrać was pozostali szefowie kuchni, wejdźcie na stronę Restaurant Week i zarezerwujcie stolik.
Fot. materiały prasowe
Artykuł powstał we współpracy z Restaurant Week.