Pokolenie kwarantanny #5: Aleksander Baron o tym, jak pandemia zmieniła restauracje w Polsce
Nie ma sensu wyliczanie rzeczy, których brakuje nam podczas kwarantanny, jest ich zbyt dużo. Wiem, czego mi szczególnie brakuje - restauracji. Może brzmi to jak "Problem Pierwszego Świata", ale za najprostsze danie, którego nie musiałbym przygotowywać samodzielnie, jestem gotów dać połowę królestwa (tę większą połowę).
Jak radzą sobie szefowie kuchni w tych trudnych czasach i jak będzie wyglądała "nowa normalność" w polskiej gastronomii, który zdjęte zostaną obecne obostrzenia związane z pandemią koronawirusa? Czy wrócimy do restauracji - i do jakich? W tym odcinku podcastu "Pokolenie kwarantanny" moim gościem jest Aleksander Baron, jeden z najbardziej wyrazistych polskich szefów kuchni. Rozmawiamy jednak nie tylko o chodzeniu do knajp, ale też o domowym jedzeniu i fermentacji, bo Alex jest piewcą zalet kiszonek, ukisił już chyba każde możliwe warzywo na Ziemi.
Rozmawiamy też o mało znanej pasji Aleksandra - o fotografii.
Podcastu "Pokolenie kwarantanny" możecie słuchać na wszystkich platformach - jest dostępny na stronie naTemat, ale też na Youtubie, na Spotify, w aplikacji Google Podcasts i Apple Podcasts.