Słodkie śniadanie mistrzów. Te wegańskie tosty francuskie z truskawkami cię zachwycą [PRZEPIS]

redakcja naTemat
10 marca 2023, 16:33 • 1 minuta czytania
Lubisz śniadania na słodko i masz rano niewiele czasu? Oto idealna propozycja dla ciebie: wegańskie tosty francuskie z truskawkami w balsamico autorstwa Michała Gniłki z kanału WegeTuba na YouTube. Prosto i pysznie.
Wegańskie tosty francuskie z truskawkami to idealny pomysł na słodkie śniadanie Fot. YouTube / WegeTuba

Słodkie śniadania nie muszą być ciężkie i czasochłonne, o czym doskonale wie Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby były one wegańskie, czyli w duchu kuchni roślinnej.


Doskonałym pomysłem na słodkie śniadania będą wegańskie tosty francuskie. Tutaj w wersji z truskawkami w balsamico. Możesz je przygotować bez jajek, a zastąpi je mąka z cieciorki, która świetnie nadaje się wszędzie tam, gdzie potrzebujesz jajecznej konsystencji. Takie french tosty to świetna propozycja na lato, ale nie tylko.

Ja je przygotować? Kucharz prezentuje to w swoim filmie na YouTube "Wegańskie tosty francuskie! Śniadanko na słodko". Będzie szybko, pysznie i... słodko.

Wegańskie tosty francuskie z truskawkami w balsamico. Przepis WegeTuby

Składniki:

Tosty francuskie:

Truskawki w balsamico:

Przygotowanie:

Cały przepis znajdziesz na YouTube na kanale WegeTuba.

WegeTuba na YouTube, czyli zdrowe i smaczne wegańskie dania

Na kanale WegeTuba, który obserwuje ponad 62 tysiące internautów, znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe, a przede wszystkim smaczne dania wege. W niekończącą się podróż po roślinnych smakach zabierze was kucharz Mickey Rotten by Michał Gniłka.

Jak sam o sobie mówi, lubi jeść i ma świra na punkcie jedzenia. Podkreśla, że przede wszystkim jest łakomczuchem, a kucharzem... dopiero w drugiej kolejności.

– Znajdziecie tutaj wegańskie przepisy pełne ciekawych smaków, kontrastujących tekstur i nieoczywistych kombinacji produktów. Pokażę wam, że kuchnia roślinna jest niesamowicie bogata i na co dzień możecie odkrywać nowe, zaskakujące połączenia smakowe – mówi Michał Gniłka z WegeTuby.