Warszawska restauratorka i felietonistka
Marta Gessler po raz trzeci zaprasza na
Targi Książki Kulinarnej. Pod arkadami Centrum Sztuki Współczesnej zagoszczą księgarze i wydawcy z książkami kulinarnymi. Oprócz tego jak zwykle na dziedzińcu będzie można wziąć udział w licznych dyskusjach wokół kulinariów np. w piątek o 19.00 Kamil Antosiewicz z magazynu
SMAK będzie rozmawiał z Michałem Bonarowskim o kiszonkach, a w sobotę o 16.00 Marta Gessler połozy Prawdę na stole" w dyskusji z Kazimierą Szczuką, Dominiką Biegańską, Martą Dymek i Weroniką Wawrzkowicz. Natomiast w niedzielę
Food Service i Agata Godlewska zaprasza na 16.00 na dyskusję o kulinarnych doznaniach odpowiedzialności za eksperyment, w której udział wezmą Aleksander Baron, Bogdan Gałązka, Joanna Jakubiuk, Piotr Ceranowicz i Jakub Pieniążek. Będą też liczne warsztaty: z Martą Gessler i Małgorzatą Minta zaprojektujecie przepis.
Kukbuk pokaże, że design może zajmować się też kuchennym fartuchem, a Piotr Kucharski nauczy piec chleb. To tylko nieliczne atrakcje, które czekają na zwiedzających przez cały weekend w
Qchni Artystycznej przy ulicy Jazdów 2 w Warszawie.