
Reklama.
Wrocław. Rynek 16/17. Właśnie tu, od niedawna, prężnie działa nowy gastronomiczny lokal - Marcelino Chleb i Wino. Zajrzeć tu można od godziny 12-ej, czyli czas i miejsce w sam raz na lunch. Co zjemy? Przede wszystkim makarony, które powstają na miejscu. Z włoskiej mąki! Do tego pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem. Naprawdę pysznie to wszystko brzmi. Wielkim atutem kuchni jest fakt, że dania przygotowywane są z włoskich, oryginalnych produktów.
Z przystawek polecamy smaczną szynkę parmeńską z mozzarellą (25 zł) i zapiekanego bakłażana za złotych 14. Do tego znakomity krem pomidorowy (12 zł), a z sałatek fasolkę szparagową z kawałkami polędwicy z tuńczyka. Palce lizać.
Z makaronów na uznanie zasługuje spaghetti z krewetkami w towarzystwie sycylijskich pomidorów. Dla naprawdę głodnych i spragnionych kulinarnych wrażeń poleca się filet Mignon z polędwicy wołowej, z dań głównych. O pizzach, na których znajdziemy najlepsze dodatki, takie jak: boczek panchetta, karczochy czy chociażby ricotta, można by opowiadać godzinami! Jest po prostu smacznie, i do syta.
Przypominamy adres: Rynek 16/17, Wrocław.