Zielona Sencha z cząstkami pomarańczy i skórką pomarańczową to stały punkt moich spotkań z przyjaciółką z dzieciństwa. Czasem testujemy nowe herbaty, ale i tak nie rezygnujemy z zamówienia „naszej”. Taka jest właśnie moc zielonej herbaty, że kiedy w jakiejś rozsmakujemy, wciąż do niej wracamy.
REKLAMA

Warto odkrywać swoje ulubione smaki poprzez eksperymentowanie z czasem i temperaturą parzenia lub ilością liści. / Herbaciarnia Kocie Oczy

Pan Toshifumi swoją herbatę w warszawskiej herbaciarni. / Herbatyczas.pl

Dostępna nie tylko w herbaciarniach, sklepach internetowych, ale też w sklepach Piotr i Paweł. / Prawo autorskie: illiabondar / 123RF Zdjęcie Seryjne

Zielona herbata najlepiej smakuje w porcelanie. / Herbaciarnia Kocie Oczy

Ten rodzaj herbaty, choć we własnym „torebkowym” wydaniu, upodobały sobie popularne marki. / Prawo autorskie: alexraths / 123RF Zdjęcie Seryjne

Zielona herbata będąca mieszkanką melisy, skórki pomarańczowej, pozwala się wyciszyć i zrelaksować / Prawo autorskie: greenartphotography / 123RF Zdjęcie Seryjne

Poszukując swojej herbaty warto też skusić się na japońską odmianę zielonej herbaty, która jest wzbogacona prażonymi ziarenkami ryżu. / Prawo autorskie: manitator / 123RF Zdjęcie Seryjne

Popyt na drogie herbaty jest duży, a plantatorzy dbają o wysoką cenę towaru, będącego odzwierciedleniem pracy jaką włożyli w produkcję i know how dotyczące herbaty. / Prawo autorskie: tonobalaguer / 123RF Zdjęcie Seryjne

Eksperci twierdzą, że znane marki nie posiadają dobrych, smacznych herbat zielonych. Nam udało się znaleźć coś dla "przeciętnego" podniebienia. / Prawo autorskie: tobi / 123RF Zdjęcie Seryjne

Najlepiej zrobić ją samemu kupując oddzielnie zieloną herbatę, cytrynę i miód. Taka mieszkanka jest bezcenna w chorobie. / Prawo autorskie: kerdkanno / 123RF Zdjęcie Seryjne