Massimo Bottura na Fine Dining Week! Ruszyły rezerwacje
Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week już od 6 do 17 lutego, w tym w Walentynki. Debiutujący na Śląsku Festiwal obejmie również Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź i Trójmiasto. Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji w całym kraju (w tym m.in. Senses, Concept13, czy słynny Opasły Tom w nowej odsłonie) przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie, a wygodne rezerwacje dostępne są już na FineDiningWeek.pl. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata, ambasador legendarnej marki GRUNDIG.
Gościem specjalnym Festiwalu dzięki marce GRUNDIG będzie Massimo Bottura, Szef Kuchni, właściciel Osteria Francescana (najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo Bottura jest ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood opierającej się o filozofię zero-waste. Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo Botturą w duchu #RespectFood (Warszawa, 7.02.2019).
fot. mat. prasowe
Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!). Zyskujemy kolejne rekomendacje Michelin oraz coraz więcej kandydatów do słynnych michelinowskich gwiazdek. Gonimy szybko zachodnioeuropejską scenę fine-diningową.
fot. mat. prasowe
Wspaniałą informacją dla największych fanów polskiej sceny fine diningowej jest bez wątpienia niepowtarzalne zaproszenie do najlepszej restauracji w kraju, czyli stołecznego Senses. W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi, Szef Kuchni Andrea Camastra przygotuje jedenastodaniowe menu metodą note à note, z autorskim wine pairingiem. Goście uczestniczący w kolacji, będą mieli okazję zwiedzić restauracyjne laboratorium oraz restauracyjną kuchnię w trakcie pracy.
Festiwal Fine Dining Week jest okazją na poznanie świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i odwagi w nowoczesnym kreowaniu trendów. Podczas festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Do każdego pięciodaniowego posiłku goście mogą dokupić koktajl aperitivo na bazie wermutu Martini Riserva, który pobudzi apetyt oraz zmysły.
Więcej szczegółów w kanałach social media festiwalu Fine Dining Week.
Artykuł powstał we współpracy z Fine Dining Week.